Beschermd wonen

Voor sommige (jong)volwassenen is zelfstandig wonen een grote stap. De hulpverleners van Vocis bieden woonbegeleiding aan (jong)volwassenen vanaf 18 jaar, die moeite hebben hun dag in te delen en problemen ervaren voor zichzelf te zorgen. Wanneer zelfstandig wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid niet lukt zal Vocis met hulp van gediplomeerde begeleiders er alles aan doen om op de juiste manier te ondersteunen.

Beschermd wonen Leeuwarden en Groningen

Vocis heeft in Leeuwarden en Groningen huisvesting waar de (jong)volwassenen een eigen kamer krijgt toegewezen. In deze woonruimte wordt begeleiding op maat gegeven. De ‘de 8 leefgebieden’ staan centraal in ons begeleidingsplan en zorgen voor structuur en overzicht. De woonvoorzieningen staan in ‘gewone woonwijken’. Zo krijgen de (jong)volwassenen de kans om in een rustige omgeving een betekenisvol leven op te bouwen. Overdag gaan de (jong)volwassenen naar hun werk, school of dagbesteding.

Tijdens het traject van beschermd wonen hecht Vocis veel waarde aan het feit dat dat de (jong)volwassenen vaardigheden krijgen aangeleerd. Dit zorgt ze  zelfstandiger in het leven komen te staan.

Wonen in een groep

Beschermd wonen bij Vocis betekent dat de (jong)volwassenen in een groep wonen. Er is een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, douche en toilet. Er worden praktische zaken overlegd tijdens een huiskameroverleg. Er kan gezamenlijk gegeten worden. De begeleiders van Vocis maken afspraken met de (jong)volwassenen over het huishouden. Om aan persoonlijke doelen te werken maken de begeleiders van Vocis individuele afspraken. Daarnaast organiseert Vocis activiteiten die bijdragen aan het aanleren van vaardigheden. Dit kan gericht zijn op financiën, het aangaan van sociale contacten, nieuwe gerechten leren koken en jezelf bewust zijn van een gezonde leefstijl.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?