Beschermd wonen Friesland

Beschermd wonen bij Vocis

Voor sommige (jong)volwassenen in Friesland is zelfstandig wonen moeilijk. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het indelen van hun dag of vinden het lastig om voor zichzelf te zorgen. In sommige gevallen kan beschermd wonen dan een goede oplossing zijn. De hulpverleners van Vocis bieden begeleiding bij het beschermd wonen voor mensen uit Friesland van 18 jaar en ouder. Wanneer zelfstandig wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid niet lukt, zal Vocis er alles aan doen om op een juiste manier te ondersteunen. Bij het beschermd wonen in Friesland werken we bij Vocis uitsluitend met gediplomeerde begeleiders.

Beschermd wonen in Friesland

Voor beschermd wonen in omgeving Friesland kunt u terecht bij Vocis. We hebben een woning voor beschermd wonen in Friesland, in Leeuwarden, waar de (jong)volwassenen een eigen kamer toegewezen krijgen. Onze woonvoorziening staat in een gewone woonwijk in Friesland. Overdag gaan de (jong)volwassenen naar hun werk, school of dagbesteding. Zo krijgen ze de kans om tijdens beschermd wonen in Friesland in een rustige omgeving een betekenisvol leven op te bouwen.

Focus op 8 leefgebieden

De volgende 8 leefgebieden staan centraal in ons begeleidingsplan en zorgen voor structuur en overzicht:

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Veel zelfstandigheid

Tijdens het traject van beschermd wonen in Friesland hecht Vocis veel waarde aan het feit dat de (jong)volwassenen diverse vaardigheden krijgen aangeleerd. Dit zorgt dat ze zelfstandiger in het leven komen te staan. Vocis organiseert regelmatig activiteiten die bijdragen aan het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Dit kan gericht zijn op financiƫn, het aangaan van sociale contacten, nieuwe gerechten leren koken en jezelf bewust zijn van een gezonde leefstijl.

Individuele begeleiding

Tijdens het beschermd wonen bij Vocis krijgt iedereen een persoonlijk begeleider. Dit is een vaste contactpersoon die de (jong)volwassenen goed kennen. Om aan persoonlijke doelen te werken maken de begeleiders van Vocis individuele afspraken. Onze gediplomeerde begeleiders beschikken over een groot netwerk van onder andere bewindvoerders, psychologen, reclassering en dagbestedingen. Zo streeft Vocis naar zorg op maat van de hoogste kwaliteit.

Wonen in een groep

Vocis werkt in Friesland met woongroepen voor beschermd wonen. De bewoners delen een keuken, woonkamer, douche en toilet. Wel hebben ze een eigen kamer. Over het huishouden worden gezamenlijke afspraken gemaakt, er kan samen gegeten worden en er is regelmatig een huiskameroverleg.

Contact met Vocis

Wilt u meer informatie over beschermd wonen of heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0588200044 of mail naar contact@vocis.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen voor meer informatie over beschermd wonen in Friesland bij Vocis.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?