Thuisondersteuning Groningen

Thuisondersteuning in Groningen

Thuisondersteuning van Vocis is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische gevoeligheid. De thuisondersteuning in Groningen is er voor iedereen die zelf vastloopt in het leven. De hulp is in de eerste plaats gericht op het vergroten van de eigen kracht en het ontwikkelen van zelfstandigheid. Met ondersteuning van een enthousiast en divers team dragen wij daar op een professionele manier aan bij. De zorgvrager bepaalt zelf de richting van de ondersteuning. Met een vaste begeleider wordt de zorgvraag in kaart gebracht. Deze begeleider helpt ook met het opstellen van de persoonlijke doelen. Zo biedt Vocis professionele zorg op maat van hoge kwaliteit. Thuisondersteuning in Groningen is er voor iedereen vanaf 18 jaar.

Vocis werkt met 8 leefgebieden

Met een persoonlijk begeleidingsplan geeft Vocis ondersteuning op maat. Het plan zorgt voor structuur en overzicht tijdens de thuisondersteuning. De zorgvrager geeft zelf aan welke problemen hij of zij dagelijks ervaart. Ook gebruiken we medische documenten om de hulpvraag verder vorm te geven. Het plan richt zich op de volgende 8 leefgebieden:

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Eigen kracht toepassen

Het doel van de thuisondersteuning van Vocis is het vergroten van de eigen kracht. Door meer op eigen kracht te doen, bouwt de zorgvrager meer zelfredzaamheid op. De begeleiders van Vocis leggen de nadruk niet op de eventuele beperkingen. Ze kijken vooral naar de mogelijkheden die er wel zijn. Samen werken we aan de ontwikkeling van uiteenlopende vaardigheden. Zo kan de zorgvrager steeds zelfstandiger functioneren binnen de maatschappij.

1 vaste begeleider

Bij thuisondersteuning in Groningen komt een begeleider van Vocis langs in de persoonlijke omgeving. Tijdens deze huisbezoeken krijgt u steeds dezelfde hulpverlener. Dit maakt het werken aan persoonlijke doelen makkelijker. Door een vaste contactpersoon is snelle communicatie mogelijk. Bovendien zorgt dit voor de nodige structuur en duidelijkheid.

Een gecertificeerde zorginstelling

Voor thuisondersteuning in Groningen gaat u naar Vocis. Wij zijn een zorginstelling met ISO-certificering en werken uitsluitend met gediplomeerde hulpverleners. Er is een goede balans tussen kennis en ervaring. Hierdoor levert Vocis zorg van hoge kwaliteit.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over thuisondersteuning in Groningen? Of heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier op onze website in. U krijgt zo snel mogelijk een reactie. Vocis is ook telefonisch te bereiken via 0588200044 of stuur een e-mail naar contact@vocis.nl.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?