Thuisondersteuning Friesland

Thuisondersteuning in Friesland

Loopt u vast in het leven en zou u wel wat meer begeleiding willen? Vocis is gespecialiseerd in thuisondersteuning in Friesland. Er kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom iemand zich bij Vocis aanmeldt voor thuisondersteuning. Een verstandelijke beperking of psychische gevoeligheid kan bijvoorbeeld het functioneren belemmeren. Een hulpverlener van Vocis komt in zo’n geval langs in de persoonlijke sfeer en geeft alle aandacht die nodig is. Dagelijks bieden onze hulpverleners begeleiding en ondersteuning voor mensen uit Friesland van 18 jaar en ouder. In overleg met de zorgvrager bepalen wij op welke vlakken hulp nodig is.

8 leefgebieden

Bij de thuisondersteuning in Friesland werkt Vocis met een begeleidingsplan. Het plan richt zich op 8 verschillende leefgebieden. Dit zorgt voor structuur en overzicht tijdens de thuisondersteuning. En het maakt het werken aan concrete doelen mogelijk. De 8 gebieden waar Vocis zich op richt, zijn:

  • Huisvesting
  • Financiën
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

De zorgvrager kan over het algemeen zelf aangeven waar hij of zij tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast maken wij gebruik van medische documenten waarin de hulpvraag uitgebreid staat beschreven.

Zelfredzaamheid vergroten

Samen werken we aan ontwikkeling en vooruitgang op verschillende gebieden. We focussen ons op het ontwikkelen van vaardigheden die de zelfredzaamheid te verbeteren. Bij de thuisondersteuning van Vocis ligt de nadruk niet op de eventuele beperking; de begeleider kijkt in plaats daarvan samen met de zorgvrager naar wat er wel mogelijk is. Het doel van thuisondersteuning is het vergroten van de eigen kracht. Door steeds meer op eigen kracht te doen, wordt zelfredzaamheid opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om steeds zelfstandiger te functioneren binnen onze maatschappij.

Eigen begeleider van Vocis

Bij thuisondersteuning van Vocis krijgt iedereen een vaste begeleider. Samen met deze begeleider wordt de hulpvraag in kaart gebracht. En tijdens bezoeken thuis wordt gewerkt aan de persoonlijke doelen. Vocis kiest bewust voor een vaste begeleider. Dit biedt duidelijkheid en maakt goede en snelle communicatie mogelijk.

Zorg van hoge kwaliteit

Vocis is een professionele instelling voor thuisondersteuning in Friesland. Wij werken met gediplomeerde hulpverleners. En onze medewerkers beschikken over zowel kennis als ervaring. Vocis is een ISO gecertificeerde zorginstelling waar kwaliteit van de zorg voorop staat.

Meer weten over thuisondersteuning van Vocis?

Wilt u meer weten over thuisondersteuning in Friesland? Of wilt u weten wat de hulpverleners van Vocis voor u kunnen betekenen? Via het formulier op onze website kunt u contact met ons opnemen. We zijn ook telefonisch te bereiken via 0588200044 of stuur een e-mail naar contact@vocis.nl.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?