Beschermd wonen Groningen

Vocis, voor beschermd wonen

Het is niet voor iedereen in Groningen vanzelfsprekend om op zichzelf te wonen. Voor sommigen is zelfstandig wonen niet mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. In dat soort gevallen kan het lastig zijn om voor jezelf te zorgen of om zelfstandig zinvolle invulling te geven aan het dagelijkse leven. Vocis biedt beschermd wonen in Groningen. De hulpverleners van Vocis bieden woonbegeleiding aan voor mensen vanaf 18 jaar. Met de hulp van gediplomeerde begeleiders zal Vocis er alles aan doen om op passende wijze te ondersteunen bij beschermd wonen in Groningen.

Beschermd wonen in Groningen

Voor beschermd wonen in Groningen kunt u terecht bij Vocis. Onze woonvoorziening in Groningen staat midden in een woonwijk in een rustige omgeving. De (jong)volwassenen krijgen de kans om tijdens beschermd wonen in Groningen een zinvol leven op te bouwen en gaan overdag naar hun werk, studie of dagbesteding.

Focus op 8 leefgebieden

Vocis Groningen zorgt voor structuur en duidelijkheid in het begeleidingsplan door te focussen op de 8 leefgebieden die hieronder genoemd worden.

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Zo zelfstandig mogelijk

Vocis hecht veel waarde aan het feit dat de (jong)volwassenen tijdens het beschermd wonen in Groningen verschillende vaardigheden aanleren. Daarom organiseert Vocis regelmatig activiteiten die hieraan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe gerechten leren koken, het leren omgaan met geld en financiƫn of het aangaan van sociale contacten. Op deze manier komen de (jong)volwassenen uit Groningen door beschermd wonen zelfstandiger in het leven te staan.

Persoonlijke begeleiders

Vocis heeft oog voor zorg op maat die is afgestemd op de persoonlijke doelen en behoeftes. Daarom krijgt iedereen bij het beschermd wonen in Groningen een persoonlijke begeleider, een vaste contactpersoon die de (jong)volwassene goed kent. Er worden regelmatig individuele afspraken ingepland om te werken aan individuele doelen. Bovendien werkt Vocis Groningen uitsluitend met gediplomeerde en professionele hulpverleners.

Groepswoningen

Bij het beschermd wonen in Groningen leven de (jong)volwassenen samen in een groepswoning. Hierbij hebben ze een eigen kamer en delen ze samen de woonkamer, keuken en de badkamer. Er kan samen gegeten worden en de bewoners dragen samen zorg voor het huishouden. Afspraken hierover worden gemaakt door de begeleiders. Verder is er regelmatig een huiskameroverleg voor het bespreken van praktische zaken.

Contactgegevens Vocis Groningen

Wilt u meer informatie over beschermd wonen in Groningen of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0588200044 of mail naar contact@vocis.nl. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen als u meer wilt weten over beschermd wonen in Groningen bij Vocis.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?