Begeleid wonen Friesland

Ga naar Vocis voor begeleid wonen

We staan er niet altijd bij stil dat zelfstandig wonen niet voor iedereen mogelijk is. Het indelen van de dag, voor jezelf zorgen en naar het werk gaan, lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is dit voor sommige mensen lastig. Dat kan bijvoorbeeld komen door een beperking of door psychische problemen. In sommige gevallen kan begeleid wonen bij Vocis in Friesland dan hulp bieden. Ons team van professionele hulpverleners staat klaar om (jong)volwassenen vanaf 18 jaar te begeleiden in hun dagelijks leven. In onze groepswoning in Friesland ondersteunen we de bewoners bij een zelfstandig leven vol betekenis.

Begeleid wonen in Friesland

Vocis heeft in Friesland, in Leeuwarden, een woonvoorziening voor begeleid wonen. Hier wonen personen vanaf 18 jaar met een psychische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking. De woning staat in een rustige wijk in Friesland. Vanaf hier vertrekken de bewoners elke dag naar hun werk, school of dagbesteding. Bij het begeleid wonen bij Vocis bouwen ze zo een betekenisvol leven op.

Onze 8 leefgebieden

Vocis werkt met een begeleidingsplan. Om te zorgen voor overzicht en structuur richten we ons hierbij op de 8 leefgebieden die hieronder staan.

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Werken aan zelfstandigheid

Vocis wil ervoor zorgen dat de (jong)volwassenen zelfstandiger in het leven komen te staan. Om dit bereiken organiseert Vocis tijdens het begeleid wonen regelmatig activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van diverse vaardigheden. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het aangaan van sociale contacten, het beheer van financiƫn of het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Begeleiding op maat

Vocis geeft zorg op maat van de hoogste kwaliteit. Bij het begeleid wonen krijgt iedereen een persoonlijke begeleider. Dit is een gediplomeerde hulpverlener met een groot netwerk. Samen met hun begeleider werken de (jong)volwassenen aan persoonlijke doelen. Hiervoor hebben onze bewoners regelmatig individuele afspraken met de hulpverlener om hun ontwikkeling te bespreken.

Groepswoningen

De (jong)volwassenen die begeleiding ontvangen bij Vocis, wonen gezamenlijk in een huis en hebben een eigen kamer. De gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, woonkamer en badkamer worden gedeeld. Op basis van afspraken die gemaakt zijn met de begeleiders zorgen ze samen voor het huishouden.

Contactgegevens Vocis Friesland

Wil u meer weten over begeleid wonen in Friesland? U kunt contact opnemen via het formulier op de website. Vocis is ook te bereiken via contact@vocis.nl of telefonisch via 0588200044. Kies Vocis voor begeleid wonen in Friesland.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?