Ambulante woonbegeleiding Groningen

Ambulante woonbegeleiding in Groningen

Vocis biedt begeleiding en ondersteuning in het dagelijks leven van mensen van 18 jaar en ouder. Iedereen kent wel momenten waarop het leven moeilijk gaat en er hulp van anderen nodig is. In sommige gevallen is professionele hulp noodzakelijk, bijvoorbeeld door een lichamelijke beperking of psychische gevoeligheid. Een hulpverlener van Vocis kan in dat geval langskomen voor ambulante woonbegeleiding in Groningen. Zo krijgt de hulpvrager alle aandacht die nodig is in de eigen vertrouwde omgeving. In overleg bepalen wij op welke vlakken hulp nodig is. Neem contact op met Vocis voor meer informatie over ambulante woonbegeleiding in Groningen.

De 8 leefgebieden van Vocis

Samen met een vaste begeleider wordt de hulpvraag in kaart gebracht. Meestal is de zorgvrager zelf in staat om aan te geven waar hij of zij problemen mee ervaart. Medische documenten kunnen eventueel gebruikt worden om de zorgvraag aan te vullen. Vervolgens maken we een plan aan de hand van 8 leefgebieden. Dit persoonlijke begeleidingsplan biedt houvast bij het halen van de vooraf gestelde doelen. De 8 leefgebieden zijn:

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Focus op zelfstandigheid

Het doel van de ambulante woonbegeleiding in Groningen is het vergroten van de eigen kracht. Om zo steeds zelfstandiger te functioneren binnen onze maatschappij. Vocis ondersteunt bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om meer zelfredzaamheid op te bouwen.

Altijd dezelfde begeleider

Een vaste begeleider vinden we bij Vocis belangrijk. De hulpverlener komt tijdens de ambulante woonbegeleider langs in de persoonlijke sfeer. Dan is het fijn om een band met elkaar op te bouwen. Een persoonlijke begeleider zorgt bovendien voor overzicht en structuur en maakt snelle communicatie mogelijk.

Kwaliteit voorop

Vocis is een ISO-gecertificeerde zorginstelling voor ambulante woonbegeleiding in Groningen. Bij ons staat een hoge kwaliteit van de zorg voorop. Wij werken met enthousiaste begeleiders met een goede balans tussen ervaring en kennis. Bij ambulante woonbegeleiding van Vocis is de zorg aangepast aan uw persoonlijke wensen.

Meer informatie over ambulante woonbegeleiding in Groningen

Wilt u meer weten over ambulante woonbegeleiding in Groningen? Of wilt u weten wat de hulpverleners van Vocis voor u kunnen betekenen? Via het formulier op onze website kunt u contact met ons opnemen. We zijn ook telefonisch te bereiken via 0588200044 of stuur een e-mail naar contact@vocis.nl. De professionals van Vocis geven antwoord op al uw vragen over ambulante woonbegeleiding in Groningen.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?