Dagbesteding De Rare Kwasten

Bij dagbestedingDe Rare Kwasten kunnen mensen vanaf 18 jaar terecht om het mooie schildersvak te leren tijdens echte schilders klussen.

Waarom nou deze dagbesteding?
Wij willen graag mensen leren op eigen benen te staan en de handvaten bieden om een eigen toekomst op te bouwen, daarvoor heb je o.a. kennis en werkervaring nodig. Vandaar deze dagbesteding. En waarom nou de naam “De Rare Kwasten”? Omdat we humor ook erg belangrijk vinden en iedereen wel iets raars heeft, dat maakt ons als mens uniek.  

Dat gezegd te hebben zijn we wel serieus in ons doel, namelijk het aanleren van een vak waar je in de toekomst echt wat aan kan hebben. Daarvoor zal je wel je beste been moeten voorzetten en jezelf actief inzetten om het vak te leren en als team te werken.

Onze dagbesteding heeft 2 belangrijke doelen. 

1: Mensen een leuke, leerzame en nuttige dag invulling bieden

2: Mensen een vak leren waar ze in de toekomst mee verder kunnen.

Hoe ga je het schildersvak leren vraag je je af?
Dit doe je niet in een loods waar je iedere dag dezelfde wand gaat verven. Je gaat namelijk onder toezicht van een gediplomeerd begeleider en ervaren schilder, mee om echte klussen uit te voeren. 

Door mee te lopen in de praktijk, leer je het vak namelijk het best. Dit betekent wel dat je gemotiveerd en enthousiast moet zijn, want in de praktijk heb je ook verantwoordelijkheden en mensen die op je rekenen. Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met jouw eigen tempo en hulpvraag.

Hoe ziet een dag er bij ons uit?
Iedereen wordt in de ochtend opgehaald om samen naar de locatie van de klus te gaan of je komt zelf naar de locatie wanneer deze dichtbij is. Voordat we aan de klus beginnen, drinken we een bak koffie en nemen we de klus door. Daarna verdelen we de taken en dan is het Go Time!!

Dit alles gebeurt onder toezicht en begeleiding, waarin we ondersteunen, leren en sturen waar nodig, maar wel streven en aansturen op zelfredzaamheid en ontwikkeling door herhaling en ervaring.

Bijdragen aan onze maatschappij.
Wij vinden het ook belangrijk om terug te geven aan onze samenleving. Dit doen we o.a. door bepaalde mensen, kleine bedrijven en sociale instanties te helpen die het minder breed hebben. Daarom zet de dagbesteding zich ieder jaar in, om een aantal liefdadigheidsklussen aan te nemen, en zo ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Hiervoor een aanvraag doen kan via de contact pagina op onze website.

Wat heb je nodig?
Om deel van ons team te worden heb je een WMO-indicatie of WLZ PGB-indicatie nodig met de mogelijkheid tot dagbesteding. Moet je 18 jaar of ouder zijn en uiteraard een mega enthousiaste en positieve houding meenemen.  

Mocht je meer willen weten over onze dagbesteding, stel dan gerust je vraag via de WhatsApp knop of de contact pagina op onze website www.vocis.nl

En mocht je niet helemaal weten hoe je de aanvraag voor dagbesteding doet en niemand in je omgeving hebben die je hierbij kan helpen, dan kunnen wij je ondersteunen bij de aanvraag.

Activatie door participatie:

Wij zijn een groot voorstander van participatie en vinden dat iedereen de middelen moet krijgen om deel uit te kunnen maken van onze maatschappij. Dit is dan ook de hoofdreden waarom wij als zorgverlener inzetten op een breed zorgtraject, waarin wij altijd de focus leggen op de kracht en talent van de zorgvrager zelf en de ontplooiing daarvan. 

Zowel in de dagelijkse ondersteuning die wij bieden op ambulant en intramuraal gebied, als in ons sportprogramma die onderdeel is van ons zorgtraject, als in onze dagbesteding. Waar [jong] volwassenen een vak leren, waarmee zij een financieel stabiele en kansrijke toekomst kunnen opbouwen. 

Met als doel de belangrijkste bouwstenen aan te reiken die men nodig heeft om niet alleen op eigen benen te staan, maar ook om te kunnen floreren als volwaardig deelnemer van onze maatschappij, zowel op sociaal gebied als in de arbeidsmarkt. 

INFORMATIE OVER ONZE DAGBESTEDING: 

Vestigingsplaats en werkregio[s]:
Dagbesteding “De Rare Kwasten” is onze dagbesteding in schilderwerken en zit gevestigd in het Friese Leeuwarden. Wij zijn met name werkzaam in het noorden en het midden van Nederland. Ons bezoekers adres voor o.a. intakegesprekken is aan de Willemskade 16, te Leeuwarden.

WLZ & WMO Dagbesteding:
Als gecontracteerde zorgverlener bieden wij zowel WLZ dagbesteding als WMO dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar en ouder, welke woonachtig zijn in Leeuwarden en nabij geleden dorpen/steden in Friesland. Woon je buiten Leeuwarden, dan moet je wel zelf met [openbaar] vervoer naar Leeuwarden komen, wij kunnen je dan oppikken van het station.  

Werkdagen en tijden van de dagbesteding:

Werkdagen en tijden zijn doorgaans op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00. Afhankelijk van de schilderklussen kan hier, bij uitzondering, van worden afgeweken.

Meer informatie over onze werkwijze?

058 82 00 044

U kunt ook een vrijblijvend intake gesprek aanvragen via ons aanmeldformulier.

Intake gesprek aanvragen?